Управляващото дружество Компас Инвест“ промени  инвестиционната структура на една от

...
Управляващото дружество Компас Инвест“ промени  инвестиционната структура на една от
Коментари Харесай

Кой търси инвестиция във фонд „убежище от инфлацията“

Управляващото сдружение „ Компас Инвест “ промени  капиталовата конструкция на една от груповите си капиталови схеми – договорният фонд „ Компас Фъндс Селект-21 “, оповестиха от компанията. Това е в отговор на потребността на българите от уравновесен капиталов фонд, който да пази средствата им от отрицателни стопански феномени и инфлация. В исторически проект, симулирано* за 10 години обратно, новото систематизиране на вложенията носи малко над 10% рентабилност годишно при сдържан риск. Този фонд може да бъде припознат от уравновесените вложители, които желаят да пренасочат средствата си от депозити в банките в по-доходоносни принадлежности.

„ Промяната на капиталовият фокус е в отговор на потребността от финансов инструмент, който да се опълчва на темпа на инфлацията, от една страна; и въпреки това - да предлага умерено равнище на риск, с цел да бъде опция за средствата от прекратените неизгодни за хората депозити в банките “, разяснява изпълнителният шеф на сдружението Ивайло Ангарски. Инвестиционната тактика на фонда предлага уравновесена експозиция към акции и облигации посредством борсово търгувани фондове и други групови капиталови схеми.

„ Компас Фъндс Селект-21 “ влага в най-големите и ликвидни борсово търгувани фондове (ETFs), които следват придвижванията на водещите показатели в Съединени американски щати и Европа на пазара на акции и облигации. Фондът основава необятно диверсифициран портфейл освен от позиция на класове активи, само че и откъм географска експозиция и промишлености при по-ниски разноски. Той дава  експозиция към над 600 водещи международни компании от всички браншове на световната стопанска система, както и към над 2000 позиции в облигации с най-вече капиталов кредитен рейтинг.

За всяка една вложения е значимо какви са разноските по нея. При „ Компас Фъндс Селект-21 “ разноските за покупка са в размер на до 1%, които са включени в обявяваните цени за покупка на дялове, няма такси за вложителя при назад изкупуване, а облагата от фонда не се полза с налози. Управляващото сдружение не  слага условие за минимална сума за инвестиция.

„ Компас Инвест “ има цялостен лиценз от Комисията за финансов контрол за осъществяване на активност като ръководещо сдружение от 2007 година. В портфейла му има активи за над 140 млн. лв., вложени в седем договорни фонда с разнообразни капиталови тактики и приемливост към риска, както и в диверсифицирани самостоятелни потребителски портфейли от скъпи бумаги на интернационалните финансови пазари.

*Симулираните резултати са на база данни от Refinitiv Eikon.

 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР